Nieuwsgroepen downloaden

Veel mensen downloaden maar niet iedereen download op de meest effectieve manier. Wat is de meest effectieve manier? Alle manieren. Download middels torrents, P2P en uit usenet nieuwsgroepen. Torrents hebben voordelen, P2P heeft een enkele voordelen maar downloaden uit usenet nieuwsgroepen heeft de meeste voordelen.

Wat zijn nieuwsgroepen?

download nieuwsgroepenNieuwsgroepen zijn een verzameling groepen die samen usenet vormen. Een nieuwsgroep heeft een onderwerp. Er zijn nieuwsgroepen voor bijna een ieder thema te vinden. Als je een PlayStation 4 hebt kan je terecht in meerdere nieuwsgroepen die speciaal in het leven zijn geroepen voor PlayStation games en andere PS4 software. Hou je meer van funk rock? Ook daar zijn speciale nieuwsgroepen voor. Er zijn ook talloze groepen voor films, muziek, app’s en elektronische boeken.

Je kan usenet doorzoeken door een NZB zoekmachine te gebruiken. Het is ook mogelijk om een programma’s te benutten waarmee je kan zoeken en downloaden. Een voordeel van dergelijke programma’s, is dat je verder niets nodig hebt, het is zoeken en downloaden. Dat kan met onder andere het programma SpotNet. Toch heeft het voor veel mensen de voorkeur om te downloaden via een speciaal programma genaamd een newsreader. Tezamen met een goede zoekmethode kan je dan alles wat een programma zoals SpotNet kan. Je hebt meer inzicht in wat er gebeurd en ook wat meer controle. Een uitstekende methode om te zoeken is middels een NZB zoekmachine of nzbserver.com en als je dat combineert met een download programma zoals SABnzbd, heb je bijna alles. Je hebt echter altijd nog een iets nodig om te kunnen downloaden uit nieuwsgroepen. Een usenet nieuwsserver.

Een nieuwsserver verkrijgen

Het enige echte nadeel van downloaden uit usenet nieuwsgroepen is dat je altijd een nieuwsserver nodig hebt. Het is mogelijk om te downloaden uit een nieuwsgroep als je een nieuwsserver hebt.
Als je alleen tekstbestanden wilt downloaden is er opzich geen probleem. Je kan dan gewoon een email programma gebruiken, zoals Thunderbird of Microsoft Outlook.

Maar als je multimedia bestanden wilt downloaden heb je een binaire nieuwsserver nodig. Popcorn Time
Hoe kom je aan een binaire nieuwsserver? Nou, dat is helaas nogal simpel, je moet ervoor betalen. Maar gelukkig niet altijd. Er zijn namelijk veel bedrijven die een nieuwsserver aanbieden die je als klant eerst mag testen. Als het niet bevalt, zeg je de dienst op en kijk je verder. Anders kan je een betaalde nieuwsserver proberen. Dat gaat per dag, week, maand, kwartaal of jaar. De kosten verschillen enorm. Voor een trage nieuwsserver voor een maandje betaal je een euro of drie. Een nieuwsserver met onbeperkte downloadsnelheden kost een tientje.

Combineer gewoon alles!

Usenet is fantastisch en als je het slim aanpakt, kost het niets of betaal je een enkele euro’s per maand. Eweka is een uitstekende usenet aanbieder. Vaak is het toch handig om te combineren. Wat je niet in nieuwsgroepen kan vinden, vind je mogelijk wel op torrent websites of met een ander P2P programma. Als alle downloadmethodes worden toegepast, is de kans dat je vindt wat je zoekt het grootst. Voor de nieuwste films hoef je trouwens niet eens meer achter je computer te kruipen. Vandaag de dag is Popcorn Time de manier om de nieuwste films te bekijken.

Nieuwsgroepen downloaden
4.9 (97.78%) 9 votes